Gradska knjižnica „Ivana Gorana Kovačića„

 

Gradska knjižnica „Ivana Gorana Kovačića“ Vrbovsko je narodna knjižnica koja svojom djelatnošću služi zadovoljavanju kulturnih i rekreativnih potreba stanovništva, poticanju i širenju općeg obrazovanja, stručnog i znanstvenog rada, informiranja, odlučivanja i demokratizacije društva. Knjižnica je obavijesno središte, a njezine službe zasnivaju se na jednakosti pristupa svima bez obzira na dob, spol, profesiju, društveni i drugi status.

Gradska knjižnica „Ivana Gorana Kovačića“ Vrbovsko osnovana je 1. veljače 2008. do tada je knjižnica bila u sastavu Narodnog sveučilišta Vrbovsko.
Osnivač i vlasnik Knjižnice je Grad Vrbovsko.

Sredstva za cjelokupno financiranje Knjijžnice osiguravaju se iz gradskog proračuna, proračuna PGŽ, te Ministarstva kulture RH.
Knjižnica je smještena u ulici I. G. kovačića 20a na prostoru veličine 80 m2 na prvom katu.
Knjižni fond broji 13 300 svezaka knjiga.

Članovi Knjižnice mogu odjednom posuditi tri knjige na vremenski rok od 30 dana. Po isteku roka posudbe, knjige se moraju vratiti ili produžiti rok posudbe ili se u protivnom naplaćuje zakasnina koja iznosi 0,20 kn po danu i knjizi.


 AKTIVNOSTI


Pričaonica
za djecu predškolske dobi koja se održava 2. i 4. subotu u mjesecu u vremenu od 10:30 -11:30

Čitaonica
Pored dnevnog tiska u Knjižnici se se može još pročitati i
Vita, Moj planet, Enter; Geo, Privredni vjesnik, Izviješća Hrvatskog sabora, Hosteler

Kviz za poticanje čitanja 2008- učiti je zabavno
Za učenike osnovne škole koji na temelju preporučene literature (dostupne u knjižnici), trebaju ispuniti kviz s pitanjima

Cjenik članarine pogledajte ovdje ↪

Ispis E-mail

LOKACIJA

Logotip Grada Vrbovsko

Pretraga

Pronađite nas na društvenim mrežama