Grad Vrbovsko – www.vrbovsko.hr header image 3

Važni događaji

Đir s Davorom Jurkotićem: Vrbovsko, Ep. 21


Održan sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije

U četvrtak 09. veljače 2017. godine održan je sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije kod državne tajnice Nikoline Klaić na temu kako bi gradovi i općine iz III. skupine u koju spada i Grad Vrbovsko mogli kandidirati svoje projekte za sufinanciranje od strane Ministarstva.

Na sastanku su, uz državnu tajnicu, bili prisutni saborski zastupnik gosp. Miro Bulj, gradonačelnik Grada Vrgorca Ante Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg, gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić.

Državna tajnica Nikolina Klaić izvijestila je prisutne da će biti osigurano  oko  40 milijuna kuna i za jedinice lokalne samouprave iz III. skupine obzirom na indeks razvijenosti.

Gradonačelnici su iskazali zadovoljstvo kao i sa najavom državne tajnice da želi kroz suradnju sa jedinicama lokalne samouprave izraditi mjerila za ocjenu pojedinih projekata.

GALERIJA SLIKA:


 

Održan sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije


HRT - Regionalni dnevnik od 30. siječnja 2017. godine

Reportaža o programu “Pomoć u kući” i o pružanju specijalističko-konzilijarne zaštite u ordinacijama Doma zdravlja u Vrbovskom.


Ključevi Grada u rukama "Crvenkapica"


I ove su godine ključeve Grada na nekoliko dana preuzele naše maškare čime je simbolično počela vladavina maškara. Tako su gradsku upravu posjetile crvenkapice, bakica i lovac kojima je gradonačelnik predao ključeve grada, a maškare su iznijele svoj „plan i program rada“ sljedećih nekoliko dana. Tako je 18. veljače 2017. godine Velika maškarana zabava u Domu kulture Vrbovsko (kino dom), dan poslije gradom će prodefilirati mali maškarani u tradicionalnoj dječjoj povorci. Zatvaranje maškaranog ludila je 25. veljače kada će se održati Velika povorka maski koja tradicionalno kreće iz mjesta Jablan i završava spaljivanjem pusta, a dan poslije vrbovščanski maškarani odlaze na Riječki karneval.

GALERIJA SLIKA:
Maškare 2017.


Reportaža o 1. SANJKAŠKOJ UTRCI Planinarskog doma "Kamačnik"


Starije objave

 


arhiva