Grad Vrbovsko – www.vrbovsko.hr header image 3

Važni događaji

Gradonačelnik primio igrače Rukometnog kluba Vrbovsko

Jučer je gradonačelnik Dražen Mufić u prostoru Gradske vijećnice primio igrače i trenera RK Vrbovsko, a povod prijema je osvojeno prvo mjesto RK Vrbovsko na Županijskom prvenstvu Školskih sportskih društava Primorsko-goranske županije. Nakon zajedničkog druženja i razgovora, gradonačelnik je obavijestio igrače i trenera kako će ih povodom izvrsnog rezultata nagraditi sa iznosom od 2.000,00 kuna.

 

GALERIJA SLIKA:


Gradonačelnik primio igrače Rukometnog kluba Vrbovsko


EU sredstva za dječji vrtić „Bambi“!

http://www.vrbovsko.hr/wp-content/uploads/2008/08/image-3.jpgPrije nekoliko dana Grad Vrbovsko aplicirao je projekt Energetske obnova Dječjeg vrtića „Bambi“.
Nakon više mjeseci napornog rada projekt je pripremljen i prijavljen za natječaj „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

U sklopu projekta planira se provesti mjera povećanja energetske učinkovitosti postavljanjem toplinske izolacije na vanjske zidove, zamjenom vanjske stolarije te postavljanje toplinske izolacije na stropu prema tavanu. Uz navedene građevinske radove predviđena e i ugradnja novog sustava za pripremu potrošne tople vode sa solarnim toplinskim kolektorima.

Svrha projekta je privođenje predmetnog objekta arhitektonskoj funkcionalnosti, višoj energetskoj učinkovitosti te uporabi obnovljivih izvora energije što će izravno utjecati na kvalitetu boravka štićenika u objektu, bolje uvjete rada zaposlenih te omogućiti potencijalni razvoj i novu kvalitetu pružanja usluga u ustanovi.

Ukupna vrijednost projekta je 660.370,16 kuna od čega 278.567,05 kuna sufinancirati će se putem EU fondova, dok ostatak iznosa planiramo pokriti prijavom na nacionalne natječaje.
Nakon obnove zgrade planira se i opremanje vrtića sa novom opremom i namještajem ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga te poboljšanja kvalitete društvenih usluga za naše stanovnike!


Đir s Davorom Jurkotićem: Vrbovsko, Ep. 21


Održan sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije

U četvrtak 09. veljače 2017. godine održan je sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije kod državne tajnice Nikoline Klaić na temu kako bi gradovi i općine iz III. skupine u koju spada i Grad Vrbovsko mogli kandidirati svoje projekte za sufinanciranje od strane Ministarstva.

Na sastanku su, uz državnu tajnicu, bili prisutni saborski zastupnik gosp. Miro Bulj, gradonačelnik Grada Vrgorca Ante Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg, gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić.

Državna tajnica Nikolina Klaić izvijestila je prisutne da će biti osigurano  oko  40 milijuna kuna i za jedinice lokalne samouprave iz III. skupine obzirom na indeks razvijenosti.

Gradonačelnici su iskazali zadovoljstvo kao i sa najavom državne tajnice da želi kroz suradnju sa jedinicama lokalne samouprave izraditi mjerila za ocjenu pojedinih projekata.

GALERIJA SLIKA:


 

Održan sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije


HRT - Regionalni dnevnik od 30. siječnja 2017. godine

Reportaža o programu “Pomoć u kući” i o pružanju specijalističko-konzilijarne zaštite u ordinacijama Doma zdravlja u Vrbovskom.


Starije objave

 


arhiva