Grad Vrbovsko – www.vrbovsko.hr header image 3

Važni događaji

98.000 kuna za razvoj turizma u Vrbovskom!

Hrvatska turistička zajednica je i u 2017. godini dodjeljivala bespovratna sredstva putem programa potpora. No ove godine odobren je najveći iznos do sada, što pokazuje na sve veću popularnost Vrbovskog i Kamačnika kao turističke destinacije.
 
Komunalcu d.o.o odobreno je 50.000 kuna za opremanje nove, moderne teretane u podrumu Planinarskog doma Kamačnik! Turističkoj zajednici odobreno je 20.000 za organizaciju Bundevijade i dodatno 28.000,00 kuna za projekt unapređenja i obnove posjetiteljske infrastrukture u Kamačniku!
 
Ukupno u okviru Programa dodjele DE MINIMIS potpora za razvoj turističkog sektora u 2017. godini Gradu Vrbovskom, odobreno je 98.000,00 kuna!
 
Grad Vrbovsko nastoji razvijati turizam i sve projekte u tom području financiranjem putem bespovratnih sredstava!
Ove godine zahvaljujući potpori Primorsko – goranske županije priprema se projektna dokumentacija za izgradnju novih vidikovaca. Tijekom ovog mjeseca očekujemo pozitivnu odluku o jednom turističkom projektu koji smo lani kandidirali na EU fondove.

Goranski Novi List, broj 255, 06.08.2017. godine

Dobiveno priznanje od strane Instituta za javne financije

Dana 17. srpnja 2017. godine, gradonačelnik Dražen Mufić primio je priznanje od strane Instituta za javne financije.

Institut za javne financije predstavio je 4. srpnja 2017. rezultate istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Istraživanjem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2016. do ožujka 2017. godine, te se razina otvorenosti može se kretati od „O do S“.

S obzirom na navedeno Grad Vrbovsko je osvojio maksimalan broj bodova te zauzeo mjesto u grupi najtransparentnijih gradova.

 

DOPIS


 

GALERIJA SLIKA:


Reportaža Radio Rijeke o nedavno započetoj izgradnji vodospreme Senjsko

Gradonačelnik dočekao hodočasnike Marijanskog zavjeta za Domovinu

Jučer je gradonačelnik sa suradnicima dočekao hodočasnike Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu koji su svoje hodočašće koje prolazi kroz cijelu Hrvatsku započeli još 11. lipnja u Osijeku, a završavaju ga 24. kolovoza u Dubrovniku. Više o projektu možete pogledati na web stranici:  http://www.marijanskizavjet.hr/o-marijanskom-zavjetu/projekt-2016/

Hodočasnici su zajedno sa gradonačelnikom zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata gdje im je gradonačelnik uputio nekoliko pozdravnih riječi. Također je Grad Vrbovsko hodočasnicima osigurao okrjepu, a Župa Vrbovsko smještaj i noćenje u prostorijama Duhovnog centra.

 

GALERIJA SLIKA:


Gradonačelnik dočekao hodočasnike Marijanskog zavjeta za Domovinu, 10. 07. 2017. godine

Starije objave

 


arhiva